Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

BOŽSKÝ DORT - ŘÍPRAVA 3 DNY PŘED POCHUTNÀVÀNÌM

0.0
BOŽSKÝ DORT - ŘÍPRAVA 3 DNY PŘED POCHUTNÀVÀNÌM

Potřebné ingredience

Testo: 200g Sanella, 180g cukru, 4 vajicka, 250g hl. mouky, 1 prdopec, 2 lzice kakaa, Napln: 2 zakysane smetany, 2 smetany na slehani, 100g cukru, 3 balicky van. cukru,9 lzic cit. stavy + mandarinkovy kompot na prokladeni a marcipan na potazeni dortu - mandarinky a marcipan nemusi byt

Postup přípravy

Tady se s vama delim o bozsky recept na dort. Bozsky protoze si zajiste pochutnate, ale hlavne ze se vyrabi 3 dni pred konzumaci. Jiste vite ze pri oslave se musi udelat to a pak zase toto a je primo bozske ze uz mame hotovy dort v lednici a nemusime vse delat do dlouhe noci. Ja ho delala nasi holcicce k narozeninam a bohuzel vkladam jen fotku celeho dortu, narez jsem bohuzel nestihla vyfotit, tak moc dortik chutnal a byl ruky cuky spapkan.

Testo: Vsechny suroviny by mely mit stejnou teplotu. Margarin dame do misky a zaslehavame vejce po jednom kousku, pak jeste zaslehame cukr, mouku a prasek do pec. Pak dame jednu tretinu testa do dortove formy a dame upect pri 160`C. Do zustatku testa zaslehame kakao a take upeceme 2 samostatne placky. ( doporucuji si 3 casti testa vazit, aby placky byly stejnave) Placky nechame dukladne vystydnout !!! Timto mame nejvetsi praci za sebou. Ja si placky pecu rano a odpoledne plnim.
Krem: Smetanu s cukrem pekne vyslehame. Cit. stavu zamichame do zak. smetany a opatrne primichame uslehanou slehacku.
Pak si pripravime na cem budeme dort podavat polozime na to okruh z dortove formy a dame prvni hnedou placku na to natreme mensi tretinu kremu a prilozime bilou placku na to opet krem a na krem okapane mandarinky na mandarinky malickato kremu a posledni placku a opet krem. pekne uhladime, dort nechame s formou 3 dni ulezet v lednici. Na vrsek jsem pritiskla potravinarskou folii, pekne dohladka bez vzduch. bublin. Uf a dort je hotov, ja jsem jeste potahovala marcipanem, ale to jsem delala posledni vecer pred podavanim, marcipan byl pak takovej krasne mekouckej od smetanoveho kremu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Marcela 1980 22. 3. 2011, 14:04
Tak jseme si zase pochutnali (Y) (^)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie